Nou iPhone 5s d'Apple

La tecnología més avançada ha arribat fins aquest punt.

Nou iMac d'Apple

Rendiment i disseny al fil de lo impossible.

iPad Air d'Apple

Poderosament lleuger.

Windows 8.1 de Microsoft

Noves actualitzacions.

Apple Worldwide Developers Conference

Conferència anual d'Apple a California per mostrar el seu software i hardware.

Labels

jueves, 12 de diciembre de 2013

Connexió entre dispositius sense fils

Connexió entre dispositius sense fils
Per connectar dos dispositius entre si, habitualment s'utilitzen les ones electromagnètiques com a mitjà de transmissió. Per a aixó, hi ha dues tecnologíes bàsiques: Bluetooth, dissenyada per connectar dispositius de baix consum entre si; i WIFI, per establir comunicacions sense fils en una xarxa local.
Per a la connexió a internet de dispositius móbils sense fils s'utilitza GSM i UMTS.

Bluetooth

És la comunicació més simple per a crear xarxes d'àrea personal (PAN). Té un abast limitat, fins a 100m en condicions óptimes. S'estableix la connexió per mitjà d'ones electromagnètiques amb freqüència de 2'45GHz.
WiFi (Wireless Fidelity)
És una de les tecnologies més utilitzades per a la connexió a internet a una xarxa local sense fils (WLAN). Els dispositius WiFi es comuniquen bidireccionalment amb ones electromagnètiques. La taxa de transferència és d'11Mbps i l'abast màxim en condicions òptimes és de 300m.
En un sistema domèstic el punt d'accés WiFi és un router. La més segura de les encriptacions per a WiFi és la WPA2.

Internet mòbil

Per a connectar un dispositiu mòbil a internet utilitzem la connexió a través de la xarxa telefònica mòbil que usa la tecnologia 3G o, en algunes zones, 4G. Aquestes, es basen en el GSM, amb unes taxes màximes de transferència de 2Mbps, en el cas de 3G i 1Gbps, en cas de 4G.


jueves, 5 de diciembre de 2013

Mapa conceptual de xarxes

Xarxes: mapa conceptual
Aquí deixo un mapa conceptual creat per mi amb Mind42.
Mapa Conceptual de xarxes Mind42

Wordle

Wordle
Tot seguit deixo el meu propi wordle, una imatge amb paraules que t'agraden o fan referencia a les teves aficions, i algun més que m'ha agradat.

M'han agradat els següents:

miércoles, 4 de diciembre de 2013

El Protocol TCP/IP i el servidor DNS

TCP/IP
Les sigles TCP/IP volen dir Transmission Control Protocol / Internet Protocol.

Protocol TCP

Estableix les bases per a la comunicació entre dos nodes que transmeten informació entre si que s'empaqueta i segmenta per enviar i quan arriba es recompon.

Protocol IP

Estableix les condicions de transmissió per paquets d'informació. La seva principal funció és identificar els ordinadors de la xarxa a través d'una adreça IP. Un exemple d'adreça IP seria 193.47.154.40.

Servidor DNS

Amb aquest tipus de servidor no cal saber l'adreça IP per tal d'accedir a un contingut web. Per això, es substitueix l'adreça IP del servidor pel World Wide Web (WWW), com ara www.google.es.

Internet: la xarxa de les xarxes

Internet
Podem afirmar que internet és la xarxa de xarxes, ja que, connecta totes les xarxes del planeta entre si. Els seus orígens estan en l'àmbit militar dels Estats Units que va desenvolupar aquesta tecnología durant la guerra freda als anys seixanta. Aquesta xarxa va rebre el nom d'ARPANET.


Topologia d'Internet
La topologia d'internet és en forma de xarxa/teranyina i la connexió entre diferents ordinadors es pot dur a terme per diferents camins, això es fa a través d'un mòdem. Per a que aquesta communicació es faci possible es van desenvolupar els protocols TCP/IP.


Accés a Internet
L'accés el proporcionen proveïdors ISP i hi ha diferents tecnologies per accedir-hi, per exemple, la més popular és l'ADSL.