Nou iPhone 5s d'Apple

La tecnología més avançada ha arribat fins aquest punt.

Nou iMac d'Apple

Rendiment i disseny al fil de lo impossible.

iPad Air d'Apple

Poderosament lleuger.

Windows 8.1 de Microsoft

Noves actualitzacions.

Apple Worldwide Developers Conference

Conferència anual d'Apple a California per mostrar el seu software i hardware.

Labels

lunes, 24 de marzo de 2014

Formats d'arxiu d'àudio

Els formats d'arxiu d'àudio
Un format d'àudio és un contenidor multimèdia que guarda una gravació d'àudio. Tots els arxius són diferents i es poden distingir segons el pes de l'arxiu, les característiques en la reproducció o en l'emmagatzematge.

Hi ha molts formats d'arxiu d'àudio però els més destacats o utilitzats són els següents:

  • CDA: Les pistes d'àudio en format CDA són fitxers d'àudio del format específic dels CD's de música. Només es poden executar des d'un CD-ROM. És gran, ocupa molt d'espai.  • WAV: És un format d'àudio digital sense compressió de dades, és propietat de Microsoft i IBM, per això, és el característic dels PC's. És gran però pot ser-ho més o menys depenent de les característiques.

  • MID: Són fitxers de música que estan codificats pel programa MIDI. S'enregistren les dades d'encriptació en comptes de la música. Té un tamany petit.  • MUS: Format específic de Music Time. Té tamany molt petit.

  • AIF: És el format que ve de sèrie amb les plataformes Mac, és a dir, amb el sistema OS X. És gran, ocupa molt d'espai.

  • MP3: És el format de codificació de música més usat a Internet. Treballa en format WAV però la diferència és que aquest és molt més petit ja que les parts inaudibles del fitxer, les comprimeix.

  • OGG: És un format d'arxiu d'àudio molt evolucionat ja que aconsegueix qualitats de so molt altes però amb un pes molt petit.  • RA,RM: Format d'àudio utilitzat a Internet, molt petit. XTEC treballa amb aquest format.

miércoles, 5 de marzo de 2014

Edició d'Imatges

Clonar una part d'una imatge amb pixlr
A classe hem estat practicant com clonar imatges i per això he fet algunes pràctiques. Aquí us deixo alguns exemples:
En el primer, en un principi, hi havia dos unicorns però n'he esborrat un amb l'eina de clonar.


I en la segona, inicialment hi havia un cèrvol en un prat però he clonat el prat i he fet que desaparegui.Tutorials de GIMP

Tutorials de GIMP

Per tal de començar l'edició d'imatges amb el GIMP primer veurem alguns tutorials.